PRIMARIA COMUNEI DRAGHICENI

Judetul Olt

PROIECTE INVESTITIONALE

    In anul 2007 administratia publica locala si mai ales prin eforturile conducerii acesteia s-au putut duce la indeplinire mai multe proiecte ce vizau in special modernizarea conditiilor de invatamant din cadrul Comunei si un alt proiect foarte important la constituit realizarea unei retele de apa potabila.
    In ceea ce priveste Scoala Generala cu clasele I-VIII  Draghiceni, aceasta a fost prinsa in Programul privind repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat catre bugetele locale, prevazute in bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru finantarea in anul 2007 a unor cheltuieli de capital ale unitatilor de invatamant preuniversitar de stat.
    Modemizarea sistemului de invatamant este prioritatea numarul unu in cadrul fiecarei comunitati, deoarece numai investind in acest sistem putem avea rezultatele dorite.
    Scoala din comuna a beneficiat in anul 2007 de un numar de doua proiecte care vizau:
  • modernizarea grupului sanitar "Grup sanitar Scoala Gen. cu classe I-VIII Draghiceni, Judetul Olt"
  • modernizarea sistemului de incalzire "Alimentare cu energie tehnica Scoala Gen. Cu clasele I-VIII Draghiceni, Judetul Olt"
    In ceea ce priveste infrastructura rurala, comma Draghiceni, judetul Olt a fost una dintre comunele carora li s-au alocat sume de bani prin "Programul de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din spatiul rural". Beneficiind de aceste sume in comuna Draghiceni s-a realizat proiectul pentru introducerea de apa potabila, acesta cuprinzand toate cele trei sate: Liiceni, Dmghice si Grozavesti.
    Proiectul poarta numele de "Alimentare cu apa potabila a satelor Grozavesti,Draghiceni si Liiceni, comuna Draghiceni, Judetul Olt.
    Pe langa aceste trei proiecte foarte importante mai suntem in curs de a obtine fonduri pentru modernizare Camin Cultural si Baza Sportiva, precum si pentru lucrari ce vizeaza monumentele de cult religios.
    0 mare realizare a administratiei publice locale in acest an, a fost si mijlocul de transport pentru elevi obtinut prin truda conducerii acestei localiati si anume domnul primar prof. Ion Paun.